Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er driftsbetingelserne for produktet?
Ideelle produktdriftsforhold: jord pH 6-8; jordtemperatur fra 5 ˚C; lufttemperatur 25 – 37 grader varme; tilstrækkelig jordfugtighed, tilstedeværelse af organisk stof, iltmiljø.

Hvornår begynder et biologisk produkt at virke?
Hvis de anbefalede betingelser er opfyldt, påbegyndes operationen umiddelbart efter sprøjtning. Visse produkter kan have en dobbeltvirkningsmetode: primær og sekundær. Produkter som Fosfix Plus, Bacto-K, Bactoforce og Ruinex træder i kraft, så snart de kommer ind i planten eller jorden (den indledende handling). Den primære virkning bestemmes af alle biologisk aktive stoffer, der allerede er til stede i det biologiske produkt. 5-10 dage senere (under de rigtige forhold) når disse produkter deres sekundære virkning. Alle andre produkter uden primær og sekundær drift skelnes, begynder at fungere (under optimale forhold) efter 24 timer og når deres top efter 5-10 dage.

Hvad er jordens minimum pH?
Ved pH 4,0-5,0 virker mikroorganismer, men der kræves en højere hastighed af produktet.

Hvad er produkternes biologiske aktivitet?

Under ideelle forhold begynder det biologiske produkt at virke efter 24 timer og når et toppunkt inden for 5-10 dage (yderligere 2-4 uger er mikroorganismerne de mest aktive). Senere (i høj grad afhængig af de naturlige forhold) svækkes aktiviteten gradvist i løbet af 4-6 uger (mikroorganismer dør, efterlader næringsstoffer til planterne eller muterer og udfører ikke længere deres funktioner). Den samlede biologiske aktivitet sker fra 1 til 3 måneder.

Hvad er opbevaringsbetingelserne for produkterne?
Opbevaringsforhold fra 4 ˚C til 30 ˚C. Jo lavere temperatur, jo længere tid kan produktet forblive uændret. Undgå direkte sollys.

Hvor lang tid tager det at bruge produktet efter åbning af produktopbevaringsbeholderen?
Det anbefales at bruge produktet efter åbning af lagertanken inden for 72 timer, men det er meget afhængigt af opbevaringstemperaturen. Hvis opbevaringstemperaturen er højere end 25 ˚C, anbefales det at bruge den så hurtigt som muligt. Den generelle anbefaling er at bruge produktet umiddelbart efter åbning for at undgå kontaminering af produktet, hvilket kan reducere produktets effektivitet.

Kan det blandes med økologiske produkter?
Fordi biologiske produkter er i sporer, kan de blandes med stort set alle kemikalier. Produkter, der indeholder ikke-sporedannende mikroorganismer, anbefales at blive sprøjtet/anvendes hurtigst muligt efter blanding. Den generelle anbefaling er at sprøjte/anvende det biologiske produkt hurtigst muligt. Hvis der fremstilles en blanding af forskellige kemiske og biologiske produkter, skal det biologiske produkt tilsættes sidst.

Hvad sker der med mikroorganismer, når forholdene ændres til ugunstige?
De mikroorganismer, der kan danne sporer, begynder at danne sporer i jorden, efterhånden som miljøforholdene ændrer sig fra gunstige til ugunstige og overlever ugunstige miljøforhold. De, der ikke danner sporer, har andre beskyttelsesforanstaltninger (syntetisering af polysaccharider, dannelse af kapsler eller udskillelse af slim), der beskytter celler mod ugunstige miljøforhold.

Hvorfor formerer mikroorganismer sig ikke i den samme væske, hvor de opbevares?
Ved fremstillingen af et biologisk produkt anvendes visse næringsstoffer, der er egnede til dyrkning af en bestemt mikroorganisme. Under dyrkning/fermentering nedbrydes disse næringsstoffer intensivt og omdannes til forskellige primære og sekundære metabolitter. Sekundære metabolitter (organiske syrer, enzymer, vitaminer, hormoner osv.) er vigtigst for os. Ved afslutningen af dyrkningen/gæringen er de næringsstoffer, der er nødvendige for vækst, ikke længere til stede i dyrkningsmediet, hvorfor mikroorganismerne i produktet ikke kan reproduceres i beholderneHvad er forskellen mellem pulveriserede og flydende mikroorganismer?
Fordele i pulverform: transport; gyldighedsperioden kan være længere end 12 måneder. Ulemper: efter udtrækning af pulveret er der intet tilbage end cellerne; det er nødvendigt at opløse og aktivere mikroorganismer. Fordele i flydende form: de resterende stoffer (næringsmasse), der forbliver og samles i jorden; træder i kraft med det samme. Ulemper: da disse er levende mikroorganismer, er holdbarheden 12 måneder.

Er produktet egnet til brug, hvis opbevaringsbeholderen (beholderen) er hævet?
Det anbefales at bruge en sådan beholder så hurtigt som muligt efter de første tegn på oppustethed. Hvis beholderen har været hævet i længere tid, anbefales produktet ikke.

Hvad er de mulige effekter eller risici på grund af invasive mikroorganismer?
Fordi mikroorganismer skabes fra naturen, udskilles naturligt, ikke er giftige, ikke er genetisk modificerede, er der ingen risiko for jorden, uanset hvilket land i verden de er vant til. Er fuldstændig sikker (anerkendt af det globale sikkerhedsagentur GRAS).

Påvirker månefasen mikroorganismers funktion?
Der er ingen videnskabeligt beviste effekter.

Den bakterielle (mikroorganisme) oprindelse af de produkter, vi sælger?

Alle mikroorganismer blev isoleret fra jordprøver på Litauens territorium.

Kan sporer arbejde i dårlig jord?
Sporen vil ikke fungere, hvis der ikke er egnede forhold: biologisk aktivitet; hummus; temperaturer; fugtighed; pH og så videre.

Kan mikroorganismer mutere, før de når deres topvirkning?
Det kan teoretisk set, men i praksis meget sjældent. Dette kan ske, hvis der er for mange kemikalier og andre mutagener (stoffer, der fremmer mutationer) i jorden.

Hvad vil der ske med mikroorganismer, når der gives meget nitrogen? HVAD?
Mikroorganismen vil ikke fiksere nitrogen, dvs. vil ikke virke. Hvis miljøet er rigt på næringsstoffer, vil mikroorganismen forsøge at bruge dem i stedet for at spilde energi og materielle ressourcer på at syntetisere disse næringsstoffer. Hvis der er meget kvælstof i miljøet, vil mikroorganismen ikke udføre biologisk nitrogenfiksering.

Hvordan gør bakterien kvælstof tilgængelig?
Under den biologiske fiksering af nitrogen af mikroorganismer ophobes nitrogenforbindelser inde i cellen. Når de interagerer med miljøet, dør cellerne naturligt, og kvælstoffet frigives i en form, der er tilgængelig for planten. For at nitrogenfiksering kan finde sted, skal jorden indeholde jern, molybdæn og vanadium. Denne mekanisme er karakteristisk for fritlevende mikroorganismer (Azofix Plus). Andre mikroorganismer, der udfører biologisk nitrogenfiksering, kan være planterelaterede og fikserer først kvælstof efter vellykket planteinfektion (symbiose). En sådan mikroorganisme er til stede i Azofix Rhizo. Denne type mikroorganisme danner knolde på plantens rødder, og biologisk fiksering af nitrogen begynder i dem.

Er det muligt at sprøjte økologiske produkter på en solskinsdag? Hvordan reagerer de på ultraviolet lys?
Spray ikke på en solskinsdag ved temperaturer over 25 ˚C. Den generelle anbefaling er at sprøjte tidligt om morgenen, sent om aftenen, eller når der ikke er direkte sollys (overskyet). Ultraviolette stråler beskadiger celler og muligvis tab af levedygtighed.

Hvordan påvirker dug biologiske produkter?
Jo mere fugt - alle mikroorganismer fungerer bedre.

Hvis frøet er behandlet med produkt Bacto-Seed, hvor længe skal det sås?
Mikroorganismer kan forblive levedygtige i op til 6 måneder efter farvning, hvis de opbevares under passende forhold.


LAD OS TAGE EN SNAK

Du må endelig kontakte os